Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 24. 16:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Bárdos Zsuzsa

A református iskolások Gálaműsora

A református iskolások Gálaműsora

„Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!” – énekelte a közönség a művelődési ház színpadát zsúfolásig betöltő szereplőgárdával május 23-án este.

A református iskola izzó hangulatú Gálaműsorán teljesült a főszervező, Víghné Pintér Lilla tanárnő szívből jövő kívánsága: „Érezzük jól magunkat és örüljünk a gyerekek sikerének!”.

Az Előd utcaiak aprajának, nagyjának bemutatkozást biztosító, hagyományos májusi program díszvendégei a szülők. Édesanyák, édesapák, nagymamák és nagypapák izgultak, derültek, tapsoltak a rivaldafényben eleinte hunyorgó, ám ripsz-ropsz feloldódó csimutáknak. Az ötletekből ki nem fogyó pedagógusok és tanítványaik ez esztendőben is feledhetetlen ajándékokkal lepték meg az iskolához kötődő felnőtteket. Meghitt mondatait, tiszta hangjait, hol finom, hol pergő mozdulatait eleinte bátortalan, ám hamarosan felszabadult mosolyával hitelesítette a 273 előadó. Egyszer angolul, másszor magyarul folyt a szó, a taps pedig mind gyakrabban zúdult fel.

A hetek, hónapok óta gyakorolt bemutatók pompás estével jutalmaztak meg gyereket, felnőttet. A csaknem két óra nagyszerűségének szívet melengető emlékével, s talán egy kicsit mosolygósabban indult haza mindenki.

Az est szereplői: az iskola énekkara Verasztóné Kiss Gabriella vezetésével, Pörnekiné Csiga Eleonóra zongorakíséretével; a Siposné Börcsök Éva felkészítette mesemondó: Bencsik Alexandra (1. a); a Víghné Pintér Lilla segítette szónoklatmondó: Czvitkó Balázs (7. a); Sitkei Anikó tanítványai: a 3. a és a 4. a osztály furulyásai. Mezei Petra 1. a osztályos furulyadarabját betanította és kísérte Debreczeniné Szabó Szilvia. Karsainé Kovács Mária 2. b osztályosai a mamákat köszöntötték szavalatukkal. A nyolcadikosok Antali Zoltánnak köszönhetően keringőt lejtettek. Nácsa Judit tanítványától, a 4. a osztályos Bánfi Bendegúztól verses mesét hallott a közönség. Az 1. a osztályosok néptánccsoportja Szemenyeiné Vasadi Valéria betanításában játékfűzéses tánccal lepte meg a közönséget. Kallóné Kárpáti Mónika 2. a osztályosai Janikovszky Évát tolmácsolták. Verasztóné Kiss Gabriella 5. a osztályos diákja: Lengyel Martin a Bibliából mondott részletet. Mother’s day song, If you’re happy song – énekelték a Bertalan Ildikó és Gulyás Katalin tanította 1. c osztályosok. Molnárné Németh Krisztina 4. c osztályosai angolul, magyarul is tiszta dallamokkal ajándékozták meg a vendégeket. Ferencsik Zoltánné 3. a osztályosai Károlyi Fülöp Béla meséjét árnyjátékkal dolgozták fel. Varga Zsolt tanítványai: Puskely Pál, Ferenczi Balázs és Juhász Márk 7. a osztályosok spanyol táncokat gitároztak. Szemenyeiné Vasadi Valéria tanította be az 5. a osztály néptáncosait. Lehoczki Andrea a 7. c osztályt angol színdarabra készítette fel. Nagyné Rátódi Erika 4. a és 7. a osztályosokkal sárközi kanásztánccal mulattatta a nagyérdeműt. Molnárné Németh Krisztina és a 4. c osztály mindenkit megénekeltetett az utolsó percekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.