Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 23. 19:46, vasárnap | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Teniszkupa Dr. Petróczy Gábor emlékére

Teniszkupa Dr. Petróczy Gábor emlékére

Szeptember 23-án az Orosházi Városi Teniszklubban rendezték azt az emlékkupát, melynek minden második évben városunk ad helyszínt. Az versenyen Petróczy Gábor debreceni és orosházi barátai, ismerősei vettek részt.

Dr. Petróczy Gábor 1952. augusztus 21-én született Miskolcon. A budapesti Testnevelési Főiskola testnevelő tanári szakán végzett, majd ugyanitt 1979-ben labdarúgó szakedzői diplomát szerzett. Doktori disszertációját 1982-ben summa cum laude minősítéssel védte meg. 1993-ban nemzetközi sportmenedzseri, majd 2002-ben felsőfokú kulturális menedzseri diplomát szerzett.
1977-től tíz éven át a debreceni Tanítóképző Főiskolán dolgozott főiskolai tanársegédként, majd a Szarvas-Orosháza Sportegyesület labdarúgó edzője, sportköri elnöke lett. 1992 és 2000 között a Békés Megyei Sportigazgatóság sportigazgatója, 2000-től 2006-ig pedig az orosházi Polgármesteri Hivatal szakreferense és a polgármester főtanácsadója. 2007 és 2008 között az Orosházi Kistérség önkormányzati és települési koordinátora.
Életének meghatározó részét töltötte ki a sport, maga is aktívan sportolt, versenyszerűen teniszezett. Bekapcsolódott a Sportegyesületek Országos Szövetsége munkájába is, amelynek éveken keresztül elnökségi tagja volt, továbbá ugyanilyen kiemelten foglalkozott az egészséges életmód népszerűsítésével, a bűnmegelőzéssel kapcsolatos feladatokkal. 2001-től az orosházi Kábítószerügyi, majd a Bűnmegelőzési Egyeztető Fórum elnöki tisztét is ellátta. Ezen munkája keretében szerteágazó országos és nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki, többek között a Nemzetközi Drogmegelőzési Intézettel, Norvégia budapesti nagykövetével, szakminisztériumokkal, a hazai és nemzetközi sportélet meghatározó szereplőivel. Méltán töltötte el büszkeséggel a-z a számos projekt, kiadvány, amelyeknek megvalósítása az ő nevéhez fűződik, vagy amelyek létrejöttében projektmenedzserként, szerkesztőként közreműködött. 2008-ban Méltósággal és türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegség után 55 éves korában elhuny.

Varga Zoltán országgyűlési képviselő és Rétes Zoltán orosházi teniszező szervezték idén is az emlékkupát, melyet 2009 óta minden évben felváltva Debrecenben és Orosházán rendeznek Dr. Petróczy Gábor emlékére, hiszen tenisztársaitól jött a közös ötlet. Hagyomány az is, hogy mindkét városból 9-9 páros vesz részt a versenyen.

„Petróczy Gábor Miskolcon lett eltemetve, és én is miskolci születésű vagyok. A szüleim is ott vannak eltemetve, így minden évben elmegyek a sírjához, hogy megemlékezzem róla.” – hangzott el Varga Zoltántól.

Címkék: OVTK, Sport, tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.