Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Március 15. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

A Petőfi-szobor nem maradt mécsesek nélkül

A Petőfi-szobor nem maradt mécsesek nélkül

A Fidelitas orosházi csapata március 14-én a művelődési ház előtt rendezte az 1848/49-es események megemlékezését.

Az ünnepségen részt vett Ágh Péter a Fidelitas elnöke, Dancsó József polgármester, Csizmadia Ibolya és Zalai Mihály alpolgármesterek.

A rendezvényt Csizmadia Kristóf nyitotta egy Petőfi verssel, majd Ágh Péter ünnepi gondolatait osztotta meg a résztvevőkkel. Ágh szerint bármilyen célunk is legyen az életben, bátorság nélkül nem lehet elérni. A tűrés és szenvedés előkészülete egy szebb jövőnek és a bátor embert arról lehet megismerni, hogy cselekszik. Ezek a mondatok jellemezték a Fidelitas elnökének beszédét. A bátor harcosok előtt tisztelgett, hiszen az elődeink is tudták, hogy ez a nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha teszünk érte. 1848-ban a márciusi ifjak is tettek a nemzetért. Ágh elmondta, hogy a régi világ dohos törvényeit selejtezték le Petőfiék. Ágh Péter beszéde után Nagy Krisztina énekelte egy az Édes anyám rózsafája című dalt.

Az ünnepséget Laczki János evangélikus lelkész folytatta áhítatával. Laczki a pártok rossz hatásáról beszélt, hiszen a különböző nézetek gyengítik a nemzeti összefogást. „Isten azt akarja, hogy össze fogjunk” – mondta az evangélikus lelkész. „Az elmúlt húsz év a megaláztatottság évei voltak, akkor fog kivirágozni a mi országunk, ha hiszünk Istenben!”

A rendezvény a Petőfi-szobor tövénél zárult, ahol égő mécseseket helyeztek el a résztvevők 1848/49 emlékére.

Címkék: fidelitas, március 15

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 22. 13:47, kedd | Bulvár

Féláron vehet gyerekjátékokat a NAV-tól

Rendszeres dilemma, hogy karácsonyra, mikulásra milyen ajándéknak örülnének a családtagok és mikor van idő megvásárolni azt.