Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2012. Január 08. 13:58, vasárnap | Helyi sport
Forrás: ONKC

Diákolimpia: Országos döntőben a Táncsics!

Diákolimpia: Országos döntőben a Táncsics!

Az ONKC megalakulása óta szoros kapcsolat van a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézmény és az utánpótlás csapatok között.

Az ONKC Játékosai közül sokan vagy a sporttagozaton vagy az egyéb speciális osztályokban folytatják tanulmányaikat. Az iskola történetében először tavaly sikerült a kézilabda diákolimpia korosztályos döntőjébe bejutni, akkor negyedik helyen végeztek a lányok. A bravúr idén is sikerült, a csapat továbbjutott az országos döntőbe, amit majd februárban, Veszprémben rendeznek.

A héten a Jászberényben megrendezett ’93-as diákolimpia elődöntőben vitézkedtek a táncsicsosok, ahol négy csapatnak volt esélye bejutni a döntőbe:

- Lehel vezér Gimnázium (Jászberény)
- Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézmény (Orosháza)
- Kőrösi Csoma Gimnázium és Szakközépiskola (Hajdúnánás)
- Madách Imre Gimnázium (Vác)

Először a vendéglátó jászberényiek csapatával mérkőztekk meg a lányok. A két csapat nem ismerte egymást és a befejezés a lehető legizgalmasabbra sikerült. A meccs végén az eredményjelző döntetlent mutatott. Büntetődobásokkal kellett eldönti a továbbjutást, ami szintén döntetlen eredményt hozott. Így maradt a „hirtelen halál”, amelynél Dancsó bedobta a hetest, Komáromi pedig kivédte az ellenfél lövését. Végeredmény: 27-26!

A másik ágon a váci NB I-es utánpótlás csapat tagjaiból álló alakulat a Hajdúnánást győzte le könnyedén.

Nem a legjobb előjelekkel kezdtük a döntőt, a csapat is fáradtabb volt az előző kemény meccs után és voltak sérülések is. Mégis a tizenkét lány olyan elszántsággal küzdötte végig a meccset, amelyre nem számíthatott az ellenfél. Az összetartás és küzdeni akarás meghozta a csapat számára az egygólos (27-26) győzelmet.

A Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézmény csapat tagjai:
Kapusok: Ádász Diána, Komáromi Nikolett.
Mezőnyjátékosok: Czombos Alíz, Dancsó Dalma, Farkas Kitty, Gregus Fanni, Kránitz Gréta, Molnár Beatrix, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella, Tóth Borbála, Ulmann Bernadett.
Felkészítő testnevelő tanár: Marton Richárd.
Felkészítő edző: Pásztor István.

Címkék: kézilabda, ONKC, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 07:53, péntek | Sport

Nemzetek Ligája - Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre

Jövő pénteken kezdődik a jegyértékesítés a november 19-én sorra kerülő Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

2024. Október 18. 07:51, péntek | Belföld

Varga Mihály: javuló kilátásokkal tervezik a 2025-ös költségvetést

Javuló kilátásokkal tervezik a 2025-ös költségvetést, a kormány a GDP 3,4 százalékos emelkedésére, valamint a fogyasztás 4,3 százalékos és a beruházások 5-5,5 százalékos növekedésére számít

2024. Október 18. 07:50, péntek | Belföld

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.