Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Március 15. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: tyukanyo.hu

Kokárda készítés 5 perc alatt

Kokárda készítés 5 perc alatt

Akinek már nem jutott a boltokban kokárda vagy elhagyta valahol tavaly óta, íme két tipp, amivel öt percen belül elkészíthetjük. Ami nagyon fontos, hogy legyen a lakásban nemzeti színű szalag.

Hagyományos kokárda:

A szalagot elfelezzük. Az egyik darabnak a két végét összevarrjuk. Utána a zöld szélénél le-föl öltéssel végigvarrjuk, majd összehúzzuk a cérnát és elvarrjuk. A másik darab szalagot félbehajtjuk és a kokárda hátuljára öltjük, Figyeljünk rá, hogy helyes legyen a színsorrend. Ha a kezünkbe tartjuk, a baloldalra kerüljön a piros, így amikor felvesszük a jobb oldalon lesz e szín. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
30 cm 2 cm széles nemzeti színű szalag. (12 cm-es és 15 cm-es darab)
Zöld cérna
Varrótű
Biztosítótű

Egyszerű kokárda:

Legegyszerűbb változat az, amikor veszünk egy nemzeti színű szalagot, melyet nagyjából 3 egyenlő részre osztunk. A középső harmadot a zöld szélénél apró le-fel öltéssel végig varrjuk. A varrás végén a cérnát összehúzzuk és a két végét összevarrjuk. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
15-20 cm 1,5 cm széles nemzeti színű szalag.
Zöld cérna
Varrótű
Biztosítótű

Címkék: kokárda, március 15

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 22. 13:47, kedd | Bulvár

Féláron vehet gyerekjátékokat a NAV-tól

Rendszeres dilemma, hogy karácsonyra, mikulásra milyen ajándéknak örülnének a családtagok és mikor van idő megvásárolni azt.