Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Június 10. 08:48, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu; met.hu

Óriási villámok és jégeső Orosházán

Óriási villámok és jégeső Orosházán

Június 9-én az országos méretű viharzóna Orosházát sem kímélte.

Éjjel 10 óra körül érkezett városunk felé a vihar, ami heves zivatart, jégesőt és villámlásokat hozott. A mennydörgéstől még az ablaküvegek is beremegtek, az utcáról szirénázó autókat lehetett hallani.

Reméljük mindenki vigyázott a házi kedvencre is, hiszen az égdörgéstől szinte megbolondulnak a jószágok, képesek elmenekülni otthonról félelmükben.

Leginkább a kerti veteményesek látták kárát az esti zivatarnak, olvasóink szerint sok helyen kicsavarta a palántákat a szél, illetve a jég kilyukasztotta a leveleket, letörte a gyenge hajtásokat. A szabad ég alatt hagyott autók többnyire „megúszták” az estét, hiszen apró szemű jég esett, ami nem okozott akkora kárt, mint amire számítani lehetett.

A mai nap (június 10.) is zivatarokat tartogat, reggel 8 óra körül kisütött pár percre a nap, de a nap további részében fülledt, meleg időre és villámlásokra, nagyobb átmérőjű jégre lehet számítani. Békés megyére jelenleg 3-as fokozatú riasztás van érvényben.

Kora délutánig elszórtan várható zivatar, az intenzívebb viharokhoz jégeső (esetleg 2 cm-es átmérőjű is), rövid idő alatt 20-30 mm csapadék és 60 km/h fölötti szél társulhat. Késő délutántól heves zivatar várható 70-90 km/h feletti széllel, jégesővel (2 cm fölötti átmérővel) és rövid idő alatt 30-50 mm csapadékkal. Heves zivatar kialakulásához különösen kedvezőek a feltételek az esti órákban az Alföld középső területein és a Tiszántúlon. Ebben a térségben kiemelt kockázata van a zivatarokat esetlegesen kísérő orkán erejű (120 km/h feletti) szélnek és a nagy méretű (akár 4-5 cm-nél nagyobb átmérőjű) jégnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél