Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2011. December 22. 11:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Orosházi Fidesz Elnöksége

"Szükség van a közoktatás átalakítására"

Az Orosházi Fidesz elnöksége reagál Varga Zoltán sajtótájékoztatóján elhangzottakra.


"Érdemes kiemelni, hogy gyakorlatilag minden politikai párt egyetértett azzal, hogy a köznevelési törvény megérett a vérfrissítésre. Mind a hazai, mind a nemzetközi felmérések, tapasztalatok azt mutatták, hogy a magyar diákok egyre nehezebben állják meg helyüket a munkaerőpiac világában, és ebben kiemelt felelőssége van a közoktatásnak, amelynek elsődlegesen az lenne a feladata, hogy életre neveljen. A Magyar Bálint, illetve Hiller István nevével fémjelzett, ultraliberális közoktatási modell – amelyet Varga úr is támogatott a 2010-et megelőző időszakban – megbukott, kudarcot vallott. A törvény átdolgozásánál figyelembe kellett venni, hogy a Magyar-Hiller-érában kialakult ezerféle, követhetetlen tanterv egységesítése csak központi felügyelet mellett lehetséges. Ezért került előtérbe az állam. Az az állam, amely annak idején, évtizedekkel ezelőtt már bizonyított, hogy képes sikeresen működtetni a közoktatási rendszert, amelynek iskoláink is köszönhetik hírnevüket. Az új törvény rendelkezik a pedagógusok életpályamodelljéről, választási lehetőséget biztosít a szülőknek, hogy egésznapos, vagy csak félnapos oktatásban szeretnék részesíteni gyermeküket, illetve kiemelt helye lesz – végre – a sportnak a mindennapokban.
Varga Zoltán több ponton is ellentmondásba keveredik önmagával. Először is, lépten-nyomon azt a valótlan állítást hangoztatják, hogy Orosházának 6 milliárdos adóssága van. Erre sérelmezni véli, hogy az új önkormányzati törvény korlátozza a települések hitelfelvételeit. Most akkor ki akarja adósságokba verni Orosháza polgárait?
Korábbi önkormányzati miniszterként tudhatná, hogy a településeken tervezett fejlesztésekről saját hatáskörben dönt az önkormányzat, és nem a kormányhivatal szabja meg a kereteket. Ha legközelebb kiáll a sajtó elé, javasoljuk, hogy előtte olvassa el a törvény szövegét, vagy, ha erre nem veszi a fáradtságot, akkor forduljon képviselőtársaihoz, például dr. Dancsó Józsefhez felvilágosításért." - áll az Orosházi Fidesz elnöksége közleményében.

Címkék: fidesz, mszp, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 22. 13:47, kedd | Bulvár

Féláron vehet gyerekjátékokat a NAV-tól

Rendszeres dilemma, hogy karácsonyra, mikulásra milyen ajándéknak örülnének a családtagok és mikor van idő megvásárolni azt.