Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2012. Február 01. 10:39, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A megfelelő hulladékgazdálkodás megtakarítást is jelent

A megfelelő hulladékgazdálkodás megtakarítást is jelent

A nem hatékony hulladékfeldolgozás drága, a hulladék exportja azonban még ennél is többe kerül - áll abban az állásfoglalásban, amelyről csütörtökön szavaz az Európai Parlament.

A képviselők szerint a megfelelő hulladékgazdálkodás környezetvédelmi, egészségügyi és gazdasági szempontból is fontos, az ágazat pedig akár félmillió új munkahelyet is jelenthetne Európának.

A megfelelő hulladékgazdálkodás komoly befektetéseket igényel, de a hatékony hulladékgazdálkodási stratégiák új munkahelyeket és magasabb bevételeket is jelenthetnek - áll az állásfoglalásban.

A petíciós szakbizottság által készített tervezet szerint uniós normát kell meghatározni arról, hogy milyen színkóddal jelöljék a válogatásra és újrafeldolgozásra szánt hulladékot. Ez a lakosság számára érthetőbbé tenné a hulladékfeldolgozási folyamatot és növelné a feldolgozott hulladék arányát.

2004 és 2010 között a Parlament petíciós bizottsága 114 panaszt kapott a hulladékfeldolgozásról szóló uniós szabályok állítólagos megsértéséről. A beadványok elsősorban Olaszországból, Görögországból, Franciaországból, Spanyolországból és Írországból érkeztek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.

2023. November 28. 06:00, kedd | Külföld

Vatikán: Ferenc pápa jobban van

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek - közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.